With the University of Texas within close proximity and the Texas
Federation of Women's Clubs' complex of richly detailed Greek Revival
buildings as its neighbor, this five story twenty four unit apartment complex
was perfectly positioned to take advantage of its location. Parking was
accommodated on two levels without an interior ramp by taking
advantage of the existing slopes of the adjacent city streets. Above the
poured in place concrete structured parking are three levels of wood frame
construction surrounding an open air courtyard. Assuming most of its
tenants would be students, a majority of the units have a dedicated study.
Every unit has an exterior balcony.





previous project                                                       return to residences index                                                     next project